Vraag naar goud omhoog in India

De regering heeft besloten om de twee grootste bankbiljetten uit de omloop te halen. Dit besluit was in november 2016 genomen. De biljetten in kwestie, 1000 en 500 roepie, zijn uit de omloop gehaald met de bedoeling om zwart geld uit de omloop te halen. Echter, het tegendeel bleek waar. Het zijn vooral de normale inwoners die er het meeste last van hebben.

Het is namelijk zo dat veel van de inwoners geen eens de beschikking over een bankrekening hebben. Daar komt bij dat er bij veel winkels in India nog niet gepind kan worden. Er ontstond een groot geldtekort en de ruilhandel kwam weer op gang, waardoor het vertrouwen in geld steeds meer daalde.

Investeerders op zoek naar veilige haven

De groot spaarders gingen ook steeds meer op zoek naar een veilige haven. Voor investeerders is goud een veilige haven en daarom steeg de vraag naar goud in India omhoog. In het eerste kwartaal van 2016 werd er maar liefst voor 230 ton goud ingekocht, terwijl dit van april tot aan het besluit in november vorig jaar maar 264 ton goud was. Een erg groot verschil dus.

Vraag naar goud omhoog

Na het besluit van de regering van India is de vraag dus flink gestegen. Vanaf het besluit tot nu is er ongeveer voor 360 ton goud geïmporteerd. Alleen al in de maand maart van dit jaar werd er voor 100 ton goud geïmporteerd. Dit zijn aantallen die al jaren niet meer zijn waargenomen.

Goud verkopen in Tilburg

Bent u op zoek naar een geschikte plek voor de verkoop van uw goud en/of zilver? Dan bent u bij Goud inkoop Tilburg aan het juiste adres! Bij ons krijgt u altijd een hoge prijs voor uw goud en zilver. Wij nemen al uw goud en zilver over voor een goede prijs. Benieuwd hoeveel u kunt krijgen? Kom dan langs in onze winkel, of klik hier om een afspraak te maken!